成考-英语历年真题及答案归类汇总:代词

2016-05-25   来源:   评论:0 点击:
2016年成人高考于10月16、17日举行,中教特别整理“成考专升本英语历年真题归类汇总”供广大考生备考使用。

成考专升本英语历年真题及答案归类汇总

  Ⅲ.代词

  重点:区分人称代词的主格与宾格; 区分名词型与形容词型的物主代词,反身代词;不定代词; it的用法.

  1. Mary has just called and asked ______ to have lunch with her tomorrow.

  A. you and I B. you and me C. I and you D. me and you

  2. Last Sunday ______ had a picnic in Beihai Park.

  A. John, Mary and me B. John, I and Mary C. John, Mary and I D. I, John and Mary

  3. Let"s clean their room first and ______ later.

  A. ours B. us C. we D. I

  4. You have a good suggestion, I should say. But it"s not as practical as ______.

  A. my B. mine C. me D. I

  5. My car is not so fashionable as ______.

  A. he"s B. he C. his D. his"

  6. A chemist prepares his experiments carefully before trying to carry ______ in his lab.

  any D. either

  10. Study things that are like each other in ______ way.

  A. no B. same C. the D. some

  11. She always buys ______ my birthday.

  A. anything nice to B. anything nice for C. something nice to D. something nice for

  12. "Are my books on the table?" "No, there aren"t something on it.

  13. You have to hurry up if you want to buy eggs because there"s hardly something left.

  14. Has anyone seen my dictionary ______?

  A. everywhere B. something C. nowhere D. anywhere

  15. They didn"t give us ______ help.

  A. a lot of B. much C. many D. plenty of

  16. He felt bad because he had drunk too many the night before.

  17. This book is very difficult, but ______ people understand it.

  A. few B. a few C. little D. a little

  18. Usually there is ______ traffic in the streets on weekdays than on Sundays

  A. little B. less C. few D. fewer

  19. -I"d like some more bananas. --I"m sorry, there"s ______ left.

  A. no B. some C. few D. none

  20. ______ of them knew about the plan because it was secret.

  A.Some B. Any C. No one D. None

  21. Nowadays ______ seems to enjoy looking at fat girls. That is why many companies have developed special foods to help people to slim.

  A. everyone B. anybody C. somebody D. no one

  22. Young babies can use ______ hand equally well.

  A. either B. each C. both D. every

  23. ______ of his parents is short-sighted, but he is.

  A. None B. Either C. Neither D. Both

  24. I asked two people to help me start my car. But ______ of them knew what to do.

  A. either B. none C. both D. neither

  25. ______ road out of town is good, but this one is better than the other.

  A. Both B. All C. None D. Neither

  26. -Which of these two ties will you take?

  --I"ll take ______ to give me a change sometimes.

  A. either B. both C. neither D. all

  27. There are two windows in this bedroom. ______ of them face south, overlooking a beautiful park.

  A. Both B. One C. The D. Either

  28. The World Trade Center is higher than ______ I have ever seen during my visit.

  A. any building B. any other building C. all the building D. all of buildings

  29. Some people hope to be more successful while ______ simply want to feel more comfortable

  A. the others B. others C. the other D. another

  30. Some people go on diets. people exercise with special equipment, take medicine, or even have surgery.

  A. Others B. Other C. All D. Those

  31. It was terrible. One passenger was killed, and ______ was badly hurt.

  A. the others B. rest C. the other D. the rest

  32. She promised her parents to write ______ while she was away.

  A. other day B. other days C. every other day D. any other day

  33. After seeing the film, I felt ______ my friend.

  A. same as B. the same as C. same with D. the same for

  34. In the world no country has exactly the same folk music ______ that of any other countries.

  A. with B. as C. to D. like

  35. ______ those books do you want?

  A. What are B. Which of C. Which are D. What

  It的用法

  作代词

  1. It is often easier to select a particular tool than to use them correctly.

  2. -The phone is ringing.

  -Who could ______ be? It is already midnight.

  A. he B. it C. this D. there

  作形式主语

  1. 学好一门语言是不容易的. [I t is not easy to master a language / to learn a language well.]

  2. 去火车站步行需要半小时. [It takes half an hour to walk to the railway station.]

  3. (我用了一周的时间) to finish reading the novel.

  [It took me a week]

  4. ______ took us several hours to clear the snows and open the road to traffic.

  A. They B. All C. He D. It

  5. It was difficult for him to buy good shoes because he had such a big pair of feet.

  6. It"s really hard for us to ______ all poisonous gases.

  A. get rid to B. get rid of C. get the rid D. give rid of

  7. It hasn"t been decided yet ______ we are going to build physics lab.

  A. that B. which C. what D. whether

  8. ______ doesn"t matter what you do at this point.

  A. That B. This C. It D. What

  作形式宾语

  1. We all regard ______ our duty to help who are too poor to go to school.

  A. this B. it C. that D. which

  2. Modem technology has made ______ possible for the whole world to be close than ever before.

  A. this B. that C. it D. it"s

  3. He made it plain ______ he was annoyed with me.

  A. that B. what C. which D. whether

  4. People have proved them to be true that the heat we get from coal and oil comes from the sun.

  5. I don"t think that possible to master a foreign language without much memory.

  强调句型

  1.It ______ John and Kate who helped me the other day.

  A. is B. was C. are D. were

  2.It was her who suggested that he go to New York in order to get a direct flight.

  3.It was the United States that they came to know each other and got married.

  4.It was at the music hall ______ we met each other for the first time.

  A. when B. where C. which D. that

  5.It was last night when I saw your brother at the cinema.

  6.It was in 1989 ______ I met John.

  A. when B. that C. which D. at that time

  7.It was between 1920 and 1930 ______ television was invented in America.

  A. which B. that C. then D. when

  8.It was not until 1936 ______ basketball became a part of the Olympic Games.

  A. which B. than C. that D. then

  9.It was until he got a map that he started on his way.

  10.It is during his spare time ______ John has been studying a course in French.

  A. when B. that C. which D. what

  固定句型

  1.It has been less than three months before she joined the army.

  [句型"it is/has been+一段时间+since从句"表示"某事已经发生多久了".]

  2.To my surprise, ______ turned out that John failed in his examination.

  A. it B. as C. what D. he

  [it turns out that ……. 表示"竟然"]

  III.代词答案

  1. B 2.C 3.D 4.B 5.C 6.C 7.B: herself 8.D 9.C 10.D 11.D 12.C: isn"t anything 13.C: anything 14.D 15.B 16.C: much 17.A 18.B 19.D 20.D 21.D 22.A 13.C 24.D 25.D 26.B 27.A 28.B 29.B 30.B 31.C 32.C 33.B 34.B 35.B

  It 的用法

  作代词 1.D: it 2.B

  作形式主语 4.D 6.B 7.D 8.C

  作形式宾语 1.B 2.C 3.A 4.A: it 5.A: it

  强调句型 1.B 2.A: she 3.A: in the United Stated 4.D 5.B: that 6.B 7.B 8.C 9.A: not until 10.B

  固定句型 1.C: since 2.A

责任编辑:

相关热词搜索:[db:关键字]

分享到: 收藏
太原 大同 阳泉 长治 晋城 朔州 忻州 晋中 临汾 吕梁 运城

关于我们 | 联系方式 | 版权声明 | 招聘信息 | 网站地图 | 友情链接 | 网站地图

办公地址:山西省太原市坞城路山西大学旁学府一号商务公寓 电话:0351-2369898

主办单位:山西中教教育  山西函授站信息服务平台--山西成人高考网--报名入口 All Rights Reserved